Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κρητική Διατροφή: Απλός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος διατροφής για τα παιδιά



       Οι  μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Σχολείου  μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα: «Κρητική Διατροφή: Απλός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος διατροφής για τα παιδιά», που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής  Δημόσιας Υγείας  σε συνεργασία με ορισμένα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. 
      Ομάδα διαιτολόγων και διατροφολόγων επισκέφθηκαν το Σχολείο μας και μίλησαν στους μαθητές  με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διατροφής, καθώς και στα Χανιά παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Πιο συγκεκριμένα στόχος του προγράμματος  ήταν η υιοθέτηση μιας διαφορετικής στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών όσον αφορά, το είδος αλλά και την ποσότητα της διατροφής με δεδομένο ότι η ελληνική οικογένεια εγκαταλείπει σταδιακά τις δοκιμασμένες παραδοσιακές συνταγές της κρητικής διατροφής, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μεγάλα ποσοστά υπέρβαρων παιδιών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εκδήλωση τη  Δευτέρα 21 Μαΐου, στην αίθουσα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων ( Ι.Ο.Χ.) – Νεώριο του Μόρο, όπου οι μαθητές μαγείρεψαν συνεργαζόμενοι με σεφ και ακολουθώντας παραδοσιακές υγιεινές συνταγές με αγνά υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου