Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

Δελτίο Τύπου
 Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στα Χανιά η Αθλητική Σύμπραξη των Δημοτικών Σχολείων :
10ου Χανίων, Αλικιανού, της Κανδάνου και του Ιδ. Σχ. Μαυροματάκη στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καινοτόμες Αθλητικές Δράσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε Χανίων καθώς και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής  Χανίων.
 Η πρώτη συνάντηση της σύμπραξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 10.30 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου Αλικιανού, που συμπτωματικά φέτος είναι η ημέρα της Ποίησης και της Άνοιξης , ελπίζοντας στη πολυπόθητη αναγέννηση στον ευαίσθητο χώρο της  Εκπαίδευσης του τόπου μας.
 Κατά την έναρξη θα γίνει μικρή αναπαράσταση των διαδικασιών, ακουσμάτων και αθλημάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με τα μηνύματά μας <<Ίσες ευκαιρίες στην άθληση για καλύτερη ψυχική και σωματική Υγεία>> <<Με καινοτόμες Αθλητικές Δράσεις προσθέτουμε ένα ΣΥΝ στη ζωή των μαθητών μας>> <<Πορεία από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ>>, <<Με οδηγό την άθληση ξεπερνάμε τα εμπόδια και απολαμβάνουμε τους καρπούς της συνεργασίας,>> επιδιώκουμε τη συνύπαρξη ,την αποδοχή και τη συλλογικότητα ,μιας και συμμετέχουν μαθητές-τριες από διαφορετικού τύπου σχολεία(πόλης ,υπαίθρου και ιδιωτικό) και έρχονται σε επαφή με αθλήματα που δε διδάσκονται στα σχολεία ,όπως ΙΠΠΑΣΙΑ,ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ.
                                                                                            Οι Διευθυντές-ντριες των Σχολείων

 Κληματσάκη Μαρία, Αργυράκης Κώστας, Γεωργαντά Βίκυ, Μανωλάκης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου