Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το σχολείο μας, όπως και κάθε χρόνο, διοργανώνει έκθεση βιβλίου τη Δευτέρα 25/5 και την Τρίτη 26/5 το πρωί.Επίσης φέτος έχουμε προσκαλέσει την κ.  Αργυρώ Ντουσάκη που θα παρουσιάσει το παραμύθι της «Οι καραμέλες του Ουρανού». Η αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι που θα πλαισιώσουν την ιστορία θα γίνουν από την ίδια τη συγγραφέα .

«Οι καραμέλες του ουρανού»

Στη γλυκιά πολιτεία της Γλυκονέφειας ζει η βασίλισσα Ειδύλλη, που με συντροφιά τον γαλάζιο δράκο Δαλ, φτιάχνουν για τα παιδιά όλης της γης λαχταριστές καραμέλες! Και το πιο σημαντικό της προσφέρουν, χωρίς αντίτιμο, χαρίζοντας σε όλα τα παιδικά προσωπάκια χαμόγελα και γέλια!
Τι θα γίνει όμως όταν ο νάνος εμποράκος αποφασίσει να μαζέψει τις καραμέλες και να τις πουλήσει στα παιδιά;;; Ποια παιδιά θα μπορούν πλέον να γεύονται τις καραμέλες και ποια θα τις στερηθούν;;;
Χωρίς διδακτισμούς, οι καραμέλες του ουρανού μας ξαναθυμίζουν τη γλυκιά γεύση της φιλίας και της αγάπης, όσο και την πικρή αίσθηση της εμπορευματοποίησης! Μέσα από την εξέλιξη του παραμυθιού, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να αναλογιστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά τη σημασία της προσφοράς. Να προβληματιστούμε σχετικά με τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης και της βοήθειας. Αξίες διαχρονικές, αλλά και επιτακτικές στην εποχή που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου