Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012
Μπισκοτάκια με άρωμα Χριστουγέννων
ΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΑΣΟΥΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ
Τι χρειαζόμαστε:
* 2 ποτήρια ελαιόλαδο
* 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
(...ή λιγότερη!)
* ξύσμα από 2 πορτοκάλια
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
* 1 κιλό αλεύρι
* 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
* 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
* 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
* 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
* 1 /2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Πώς τα κάνουμε:
Σ' ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά (με το χέρι) το ελαιόλαδο προσθέτοντας τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Σ' άλλο μπολ ανακατεύoυμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά μας. Τα ενώνουμε απαλά, σταυρωτά με τα δύο χέρια, από έξω προς τα μέσα.
Πλάθουμε, κόβουμε με κουπ-πατ διάφορα χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.***
***... ή τα πηγαίνουμε στο φούρνο του κ.Δουρουντάκη στη Χαλέπα και
μας τα ψήνει!!!
Τον ευχαριστούμε πολύ!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου